fiahannaiasien.blogg.se

följ vårt äventyr, en fantastisk resa i Asien

Till våra trogna läsare

Publicerad 2014-01-17 03:00:51 i Allmänt,

Efter en resa från Koh Tao, som tog oss 24 h kom vi äntligen fram till Koh Samet för en vecka sedan. En väldigt liten ö som ligger cirka 3 h från Bangkok. Här kommer ett litet smakprov hur våra dagar sett ut här. Enjoy! 
Nu har vi bara en dag kvar, så vi passar på att ligga och njuta på stranden så mycket vi kan. På lördag beger vi oss till vår slutdestination - Bangkok! Där väntar vi oss oändligt med shopping, poolhäng, lite party och storstadsliv. Kram på er! 

God jul och gott nytt år

Publicerad 2014-01-04 12:53:55 i Allmänt,

Patong, en av de bästa veckorna på resan. Vi började med att boka 2 veckor men när vi hade upplevt ö livet så ändrade vi till en då vi kände att Patong var för turistaktigt. Men detta fick vi ångra, vi hade så roligt. Vi träffa ett gäng andra svenskar som vi umgicks med i princip hela veckan. Tre riktigt härliga killar! Det blev mycket partaj,  sol och bad. Blev även julfirande på julafton. Åt svenskt julbord på restaurang Karlssons och även om det inte var lika gott som hemma så var det roligt att få fira julen på svenskt vis. Hamnade bredvid två äldre nissar som bjöd på amarone vin och champagne - gratis är alltid godast. 
Även om vi saknade alla där hemma så gjorde vi det bästa av kvällen, god jul på er :) Efter en vecka så var det dags att åka vidare, denna gång till Koh Samui. En ö på andra sidan av Thailand av där vi var. En tur som skulle ta 6 timmar men tog 12 timmar. Vi har lärt oss nu att thailändare har ingen tidsuppfattning. Här stannade vi i 5 dagar för att fira nyår. Passade även på att göra en utflykt i djungeln, något vi aldrig trodde vi skulle göra. Vi bokade eftermiddagen för Cableride där man åker mellan träden. Detta blev en riktigt rolig dag och en häftig upplevelse rikare. Dagen därpå var det nyår, en kaotisk afton. Åkte på Thailands största fullmoon party där ungefär 30 000 turister firar in det nya året. Det var sådär men glada att vi fick fira in 2014 tillsammans på en fantastisk resa. 2/1
Bokade nästa båt till ön Koh Tao där vi nu befinner oss. En mindre ö 2 timmar från Koh Samui. Här trivs vi mycket bättre. Fått ett jättefint rum för hyfsat pris och bor nära stranden.  Ön är lite mindre och väldigt mysig. Igår var vi på något som heter Pub Crawl, det är en pubrunda på det området vi bor på. Det vad något nytt och som allt annat så hade vi jätte roligt. Träffa nytt folk och även personer som vi lärt känna på andra öar. Vädret här är bra så blir massa solande. Nu är det "bara" tre veckor innan hemfärd så nu får vi ligga och pressa så vi är brunare än alla andra haha.  Imorgon är tanken att vi ska hyra en kayak och paddla runt. Hur det här ska gå undrar vi med men blir nog bra ;)OHoppas ni hade en riktigt bra julafton och firade in det nya året på bästa sätt. Vi saknade er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela