fiahannaiasien.blogg.se

följ vårt äventyr, en fantastisk resa i Asien

Koh Lipe och PhiPhi Island

Publicerad 2013-12-19 11:36:29 i Allmänt,

Nu har vi blivit lite segare med bloggen, men här kommer lite uppdatering :)

Ön Koh Lipe var helt fantastiskt. Från att ha 3 dagar bokade till 7 så var det väldigt ledsamt att behöva åka. Ön var precis det som vi längtat efter; chilla barer med reggae musik där alla var super trevliga, god mat och paradis-stränder. Vit sand och himmelsblått vatten. Inget att klaga över helt enkelt. För det mesta av dagarna så njöt vi bara på stranden och avsluta på Longtailbar med en drink och live musik. En av dagarna blev det iallafall en hel dagstur runt Koh Lipe med snorkling och bad. Korallerna och fiskarna var så fina. Även roligare nu när Hanna lärt sig simma med simfötter ;) vi har varit väldigt glada då vi äntligen har börjat få vädret på vår sida. 

Vi fick lära känna några underbara människor som var bosatta på ön och som vi kommer minnas. Trots allt som var så bra så kände vi att efter en vecka så var det dags att röra på sig för att se lite nytt. Denna gången gick färjan till Phiphi Island. 








Då vi har varit dåliga på uppdatering så har vi befunnit oss på phiphi i 7 dagar och kan konstatera att det inte är detsamma som för två år sedan då vi var här. Gjorde en snorkeltur igår som inte var någon höjdare, vattnet var så grumligt och här kryllar av ännu mer turister än innan. Vi kan väl säga att vi blev lite förälskade i stämningen på Koh Lipe. Men ändå så har vi haft det trevligt här, första kvällen blev en riktigt rolig utekväll. Träffade lite nytt folk och firade lucia dagen med att hoppa genom brinnande hopprep och gå limbo under levande eld. Ni kan va lugna, allt hår är kvar. Efter denna kväll blev det ytterligare en utekväll men efter det har vi faktiskt bara tagit det lugnt. Ätit god mat på fiskrestaurang och besökt phiphi viewpoint. Var egentligen tänkt att vi skulle utforskat utelivet mer de senaste dagarna, men Hanna drog på sig en matförgiftning, därav har det blivit lugnt.  Ikväll är det vår sista kväll här på phiphi. Imorgon bitti åker vi till Phuket, Patong. Där ska vi äta vårt efterlängtade svenska julbord på julafton :d 







Hoppas allt är bra med er alla, kram från Thailand! 

Efterlängtade Thailand

Publicerad 2013-12-08 14:28:00 i Allmänt,

 

Turen på Langkawi blev inte långvarig, endast två nätter då det mestadels regnade. Men en utflykt hann vi iallafall med. Det blev Islandhopping som det kallas. Besökte två öar, bland annat en som kallades för "pregnant lady", eftersom den va formad som en sovande gravid kvinna. Där gick vi en runda i den vackra naturen och fick se vilda apor. Dock så är det att se och inte röra. Hålla i grejerna får man också, dem är kvicka och vill ha mat. Därefter tog båten oss till en plats där man kunde mata örnar som cirkulerade runt båtarna. Dock va det ingen på vår båt som var speciellt intresserade utav det, så istället åkte vi vidare till en annan ö. En riktig Robinson-ö. Där fick vi ungefär en timme till att bada i det klarblåa vattnet. Lite kallt var det dock, eftersom solen ont kvällen tog vi det lugnt då det blev mycket funderande, hade hört om en ö som heter ville visa sig på hela dagen. Och väl tillbaka på langkawi kom ös-regnet. Därför tog vi oss en riktig funderare på kvällen angående om vi skulle stanna kvar eller inte. Vi hade hört om en ö som heter Koh Lipe (som tillhör Thailand), och den skulle bara ligga en timme bort med speedboat. Där skulle vara finare och bättre väder. På impuls bokade vi biljett och morgonen därpå åkte vi dit.

Nu befinner vi oss då på Koh Lipe, som var ett väldigt bra val! Här är underbart, kristallblått vatten med vit sand. Hittat ett billigt boende och bor 50 m från stranden. Sol är här också - kan inte bli bättre :D här blir vi några dagar sen får vi se vart vi tar oss.

Hoppas alla överlevde Sven och att ni njuter av snön (; själva fick vi nyss jaga ut en ödla som ville bosätta sig inne hos oss...

 
 
 

Hello Malaysia

Publicerad 2013-12-01 10:53:35 i Allmänt,

Shohooo!

Då har vi förflyttat oss till Malaysia - Kuala lumpur. Första dagen vi kom så var det ösregn.. Men för att göra kvällen spännande så hitta vi en restaurang där man skulle steka sin egen mat. Såg lättare ut än vad det var ska vi säga er. Förutom att vi nästan satte igång brandlarmet på stället så var det rätt kul. Efteråt så hitta vi en nice bar där vi äntligen fick våra efterlängtade drinkar. Efter tre veckor med endast öl på Bali, så var det riktigt gott. 



Fredag och uppe i ottan. Begav oss till Thailändska ambassaden för att ansöka om visum då vi har planer att stanna längre än en månad i Thailand. Så nu håller vi tummarna att vi får glada nyheter imorgon! Efteråt tog vi en taxi till Aquaria som är vad det låter, ett stort akvarium.  Vi hade en riktigt trevlig rundtur här, med Hajar och alla sorters vattendjur. Efter detta så blev det en promenad runt KL parken där vi såg på twintowers. Sedan behövde vi lite mat i magen och Hanna kom på idén att käka köttbullar på Ikea så det gjorde vi. Riktigt gott var det med lite svensk mat. Blev även lite titt på möbler. När vi kom hem var vi trötta och på kvällen bestämde vi oss för att ha en myskväll, så vi köpte Kinamat och tittade på film. 






En god natts sömn senare så var vår efterlängtade Lördag kommen - dagen då det var dags för Avicii! Började förmiddagen med att gå till Time square shoppingcenter. Det största vi någonsin skådat!! Gigantiskt med nio våningar och löjligt billiga kläder. Synd man har begränsad plats i väskan.. Här gick vi runt och passa på att gå till en frisörsalong där dem tvätta och föna vårt hår så var det bara att locka när vi kom hem, lyx! 
Efter lite käk och förfest på rummet så var det tid för att åka till konserten som var på sepang cicurit. En av världens största formel1 banor. I en lång bilkö för att komma in så upptäcker vi en skylt där det står VIP. Detta var något vi hade och kom därmed framför alla i kön. När vi väl kom in på VIP hörnan så var vi riktigt nöjda. Vi fick gratis dricka och mat, man slapp trängas bland folk, och vi träffade massa andra roliga människor. Avicii levererade - såklart! Det var topnotch och riktigt fett. 




Idag är vi väldigt möra och tar det inget annat än lugnt. Ikväll ska vi gå på bio, kränga popcorn och se hunger spelen 2. Superbilligt att gå på bio här, kostade 36 kr för en biljett! Hoppas den är bra :d 
Eftersom det är första advent idag så har vi såklart tänt ett ljus (som vi köpte på Ikea). I Malaysia är det jul ÖVERALLT, med både pynt och julsånger, så därför är det inga problem att plocka fram julkänslorna. 


ha en bra första advent där hemma, kram 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela